11 november 2006

* in memoriam: Laika


Deze pagina is opgedragen aan Laika
onze lieve Tatrahond
(4 december 1994 - 20 april 2006)
















De stamboom van Laika:



bonusfilmpje:
Laika met enorm bot in de tuin


Na de dood van Laika hebben we enkele maanden nodig gehad om dit verlies te verwerken (en eerlijk gezegd missen we haar nu nog steeds enorm). We hadden dan ook besloten om pas op zijn vroegst in het voorjaar van 2007 weer 'es uit te zien naar een nieuwe hond.
Maar, zoals zo vaak, lopen dingen soms anders dan gepland...

Enkele weken geleden kochten we het boek Marley & Me van John Grogan.
De Nederlandse vertaling heeft de, weinig verrassende, titel: Marley & Ik.
Het boek beschrijft op uiterst humoristische - en vaak zeer herkenbare - wijze de avonturen van een echtpaar dat de puppy Marley in huis haalt. We hebben het boek in één adem uitgelezen en raakten onderweg vertederd, geamuseerd en opgetogen en kwamen vrijwel niet weer bij van het lachen.
Het uitstekend geschreven relaas over de avonturen van Marley maakt dit boek tot een absolute aanrader voor iedere hondenliefhebber.


Toen we het boek uitgelezen hadden, wisten we dat we niet langer tot komend voorjaar konden wachten en zijn we vrijwel direct actief op zoek gegaan naar een nieuwe pup.
We hadden al eerder besloten dat onze nieuwe puppy een langharige witte herdershond (White Swiss Shepherd Dog) zou worden en na flink wat lees- en speurwerk kwamen we uiteindelijk terecht bij een van de allerbeste adressen op dit gebied: de fokkers Cynthia en Thorsten van de kennel 'of Skah Dakota'.
Na een zeer uitgebreid en uiterst plezierig kennismakingsgesprek waren beide partijen het snel eens zodat we zeer binnenkort (op 17 december) onze puppy Ayla bij ons thuis zullen mogen verwelkomen.
Over haar (en onze) avonturen zullen we u elders in deze weblog op de hoogte blijven houden.